באופן כללי איסלנד היא לא חוויה קולינרית מדהימה. האוכל די טעים אבל
לא מלהיב (כמו איטליה, צרפת, ספרד וכו'). הלחם שלהם טעים, אבל הם חייבים איזה
קונדיטור טוב שילמד מישהו שם לעשות קינוחים ועוגות כמו שצריך, ביקרנו בכמה חנויות
שנקראות BAKARI - כלומר קונדיטוריה, די מאכזב (עוגות יבשות,
בראוניס ממש לא אטרקטיביים וכו').
לגבי מחירים במסעדות– באופן כללי אלו מחירי ישראל + 10% בערך. היית
מצפה למשל שסלמון במסעדה שם יעלה פחות מישראל, אז זהו שלא (גם הסלמון הקפוא בסופר
עולה כמעט כמו בישראל, לא ברור למה) וזה יוצא יקר! (בטח למשפחה עם 3 ילדים). בשלב
מסוים נמאס לנו לשלם הרבה במסעדות והתחלתי לבשל בערב משהו מזין באכסניות שהיינו
בהן (גם ככה יש שם מטבח מסודר – למה לא לנצל אותו). קונים בשר בקר קצוץ (יש כמעט
כל סופר או מכולת, ארוז מראש) וקופסא גדולה של רוטב עגבניות לפסטה מוכן – והנה לכם
בולונז. זה מאוד מוזיל את הטיול אבל מתאים רק למי שאוהב לבשל גם אחרי יום טיול
שלפעמים מתיש – אני לא נהגתי אז היה לי כוח ואני מאוד אוהבת לבשל אז לא היתה לי
בעיה.
שימו לב שהאיסלנדים מאוד אוהבים ליקריץ (במתוקים) ושומר (בתבשילים
ומרק) – לא כולם אוהבים את זה. יצא לנו כבר לבחור גלידה מהמקרר (ולא מהמותגים
המוכרים – מגנום וכו) שהיתה מצופה במשהו שחור – וזה לא היה שוקולד...
יש את המרק בשר שלהם, שבחלק מהמקומות אפשר לעשות ריפיל. הוא די טעים
(רק שבחלק מהמקרים הם שמו
בו שומר מה שממש משפיע על הטעם למי שלא אוהב).
חלופות זולות/מזון מהיר - אין מקדונלדס (היה עד 2008 ואז הם יצאו) יש KFC ופיצה דומינוס אבל רק בערים הגדולות יותר –
רקויאק, אקווירי, גולפוס. יש חלופה בתחנות דלק של N1 בהן יש מסעדה וזה פרוס בכל האי (אולי גם ברשתות
אחרות של תחנות דלק – לא בדקנו) שם יש מזנון מהיר עם נקניקיות, המבורגרים, צ'יפס,
סלט עוף וכו' (פתוח עד די מאוחר – אנחנו פעם אכלנו שם ב 22:00).
מסעדות שכן נהננו בהן:
קפה נילסן ב Egilsstaðir- טעים, גודל מנות טוב. יש ארוחות ילדים (נגטס עם ציפס וכדומה) במחיר מאוד משתלם (אזור 30 שקלים). ברוב התחנות יש חנות די טובה להצטיידות - ירקות, פירות, נקניקים, ביצים, לחמים, מבחר מצומצם של מטצרי טואלטיקה וחשמל. ממש כמו סופר קטן.
קפה נילסן ב Egilsstaðir- טעים, גודל מנות טוב. יש ארוחות ילדים (נגטס עם ציפס וכדומה) במחיר מאוד משתלם (אזור 30 שקלים). ברוב התחנות יש חנות די טובה להצטיידות - ירקות, פירות, נקניקים, ביצים, לחמים, מבחר מצומצם של מטצרי טואלטיקה וחשמל. ממש כמו סופר קטן.
Kaffi Duus
ב Keflavik – מסעדה בנמל על הים. מנות די נדיבות (נחמד לנסות
שם מנה ראשונה של לוויתן, יש דגים טובים), יש מנות לילדים (נגטס, המבורגרים, פיצה),
זו היתה הארוחה האחרונה לפני שעזבנו את איסלנד.
Kaffi Borgir
ב Myvatn – ביסטרו חביב, מגוון קטן של מנות אבל מתאים לכולם
(כולל לילדים).
Hamborgarafabrikkan
– ב Akureyri - מסעדת המבורגרים טובה (בסגנון מוזס וכדומה). מחירים
סבירים (יחסית לאיסלנד).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה